{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U napuštenoj školi pronađene 2,5 tone marihuane

F
21.12.2008. u 17:58
0
1
U napuštenoj školi pronađene 2,5 tone marihuane
0
U napuštenoj školi pronađene 2,5 tone marihuane
Afganistanski i koalicioni vojnici pronašli su i uništili 2,5 tone marihuane u napuštenoj školi u južnom Afganistanu, saopćili su zvaničnici u nedjelju.
Marihuana, koja je bila uskladištena u više od pola metra visokim kutijama, ispunila je nekoliko prostorija u školi u oblasti Arghistan pokrajine Kandahar, navodi se u saopćenju američkih snaga u Afganistanu.

"Nijedan učenik ili nastavnik nisu bili u školi u vrijeme otkrića. Školski namještaj je izvučen iz učionica i ostavljen u dvorištu. Količine prašine na namještaju ukazuju da škola nije bila korištena u namijenjene joj svrhe duži vremenski period", navodi se u saopćenju.

Pukovnik Jerry O'Hara, američki vojni portparol, izjavio je da je korištenje škole kao skladišta za drogu "napad na budućnost cijelog Afganistana".

Afganistan je najveći svjetski proizvođač opijuma, glavnog sastojka heroina. Dok Sjedinjene Države i druge zapadne zemlje pokušavaju pomoći Afganistanu da uništi svoja polja maka, sve veći broj farmera okreće se, međutim uzgoju marihuane, kojoj vlasti posvećuju manju pažnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: