Pakistan
0

U napadu na policiju 15 mrtvih, 100 ranjenih

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Najmanje 15 osoba je ubijeno i oko 100 ranjeno u četvrtak navečer u napadu automobilom-bombom na jednu zgradu u Karachiju u kojoj se nalaze policijski uredi, izjavio je pokrajinski zvaničnik.

"Petnaest osoba je ubijeno i stotinjak ranjeno", izjavila je Sharmilla Farooqi, glasnogovornica vlade u pokrajini Sind, čiji je glavni grad Karachi. Ovaj megalopolis od 17 miliona stanovnika glavna je pakistanska luka i financijski centar.

Eksplozija bombe je izazavala rušenje dvokatnice, precizirao je agenciji AFP zvaničnik lokalne policije."Meta napada su bili uredi odjeljenja za kriminalističke istrage, izjavio je visoki policijski zvaničnik Fayaz Lughari.

"Došli su u automobilu, otvorili vatru na policiju, a zatim vozilo puno eksploziva gurnuli na zgradu", izjavio je ministar unutarnjih poslova pokrajiine Sind Zulfiqar Mirza.

"Bila je to velika eksplozija koja je napravila krater kao prilikom napada na hotel Marriott u Islamabadu u septembru 2008. godine, u kojem je bilo šezdesetak mrtvih", dodao je on.

Lokalni TV-kanali su objavili slike koje prikazuju spasilačke ekipe kako izvlače ljude iz srušene zgrade.