Grčka
0

U napadu na policijsku stanicu povrijeđene tri osobe

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tri osobe su povrijeđene kada je grupa od oko 25 mladih ljudi bacila više zapaljivih bombi na policijsku stanicu u grčkoj prijestonici Atini, te zapalila više automobila i motocikala, rekli su zvaničnici.

"Grupa od oko 25 mladića sa kapuljačama preko glave bacila je više zapaljivih bombi na policijsku stanicu, kao i na tri automobila i tri motocikla", rekao je portparol policije.

On je dodao da su napadači pobjegli u pravcu pijace i da su tada oborili dvojicu policajaca sa motocikla.

"Tri osobe su povrijeđene kada je eksplodirao rezervoar sa gorivom na motociklu koji su oni zapalili", rekao je zvaničnik, dodajući da je riječ o muškarcu i ženi koji su radili na pijaci i jednom prolazniku.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je 47-godišnji muškarac zadobio opekotine na 40 odsto površine tijela, uključujući lice i šake.

Isti izvor dodaje da je jedan 40-godišnji muškarac zadobio je opekotine na 10 odsto tijela, a žena na 16 odsto površine tijela.

Incident se dogodio tri dana nakon što se policija sukobila sa omladinom koja je bacala kamenice na organe reda tokom demonstracija protiv vladinih mjera štednje u Atini.
 Jedan demonstrant zadobio je teške povrede glave, a tri policajca suspendovana su zbog brutalnosti.