Pakistan
0

U napadu ekstremista ubijeno sedam policajaca

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Sedam policajaca ubijeno je u subotu u napadu ekstremista na jednu policijsku stanicu u gradu Mjanvaliju u centralnom dijelu Pakistana, saopćila je pakistanska policija.

Ekstremisti su pucali i ubili dvojicu policajaca, da bi zatim digli u vazduh policijsku stanicu usmrtivši još petoricu, javio je Reuters.

  • Sedmorica naših ljudi su poginuli u napadu koji izgleda da je dio terorističke aktivnosti koju provode ekstremisti širom zemlje, izjavio je policijski zvaničnik Malik Tasadak Hajat za britansku agenciju.

Napadi na pakistanske snage sigurnosti iza kojih stoje ekstremisti povezani s Al-Qaidom ili talibanima postali su svakodnevica u Pakistanu u posljednje dvije godine, ali su Mjanvaliju relativno rijetki.

Mjanvali leži na istočnoj obali rijeke Ind, koja dijeli centralnu provinciju Pundžab od Sjeverozapadne granične provincije i plemenskih oblasti, gdje je ekstremizam u porastu.

Pakistanske snage ubile su u petak 52 islamskih ekstremista u blizini plemenske oblasti Kiber, kroz koju prolazi ključna ruta za snabdijevanje međunarodnih snaga u Afganistanu.