Teroristički napad
0

U Mumbaiju poginuo jedan Nijemac, nekoliko povrijeđeno

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jedan Nijemac poginuo je u napadu naoružanih militanata u indijskoj finansijskoj prijestolnici Mumbaiju i nekoliko ostalih je povrijeđeno, saopćilo je u četvrtak njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

Njemačka medijska kompanija C.A.M.P. TV, sa sjedištem u Minhenu, javila je da je jedan od njenih urednika podlegao povredama koje je zadobio nakon što je pao s fasade dok je pokušavao pobjeći iz hotela Taj Mahal, prenosi Reuters.

Taj Mahal jedan je od hotela koje su islamski militanti napali u valu napada u Mumbaiju u srijedu navečer. Više od 100 ljudi ubijeno je u nasilju.

Grupa članova Evropskog parlamenta, koja je također odsjela u istom hotelu, na sigurnom je, sudeći po kolegi jednog od poslanika, njemačkom konzervativcu Danielu Casparyju

Neki političari našli su se u opasnoj situaciji ali su uspjeli napustiti hotel. Osam parlamentaraca i devet članova osoblja prebačeno je u francuski konzulat.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je Nijemcima da za sada ne putuju u Mumbai i pozvalo je one koji su se zatekli u gradu da ostanu u zatvorenom dok lokalne vlasti ne proglase situaciju sigurnom.