Svijet
0

U Moskvi ubijen hrvatski državljanin

FENA
Tridesetčetverogodišnji hrvatski državljanin ubijen je u noći s utorka na srijedu na jugoistoku Moskve, javili su u srijedu ujutro ruski mediji, ali hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija zasad ne može potvrditi da se radi o Hrvatu budući da policija ne želi objaviti njegovo ime u interesu istrage.

"U džepovima muškarca koji je ubijen prošle noći u Gurjanovoj ulici 35 nađeni su dokumenti na ime hrvatskog državljanina. Utvrđeno je da je ubijeni bio suosnivač jedne građevinske tvrtke koja se bavi gradnjom stambenih zgrada u Moskvi", javila je novinska agencija RIA Novosti pozivajući se na policijske izvore.

"Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u ovom trenutku ne može potvrditi da je ubijeni hrvatski državljanin budući da ne raspolaže podacima o njegovom identitetu", izjavio je za Hinu glasnogovornik MVPEI-a Željko Belaj.

Veleposlanstvo RH u Moskvi u kontaktu je s ruskom policijom, koja zasad u interesu istrage ne želi objaviti identitet ubijenog, i MVPEI očekuje službene podatke, dodao je Belaj.

Prema ruskim medijima, Hrvat je izlazio iz svog automobila ispred zgrade u Gurjanovoj ulici 35, gdje je imao unajmljen stan, kada je na njega otvorio vatru iz pištolja nepoznati napadač i ubio ga na mjestu.

Napadač je pobjegao automobilom, a na mjestu ubojstva je ostalo oružje i rukavice za koje se vjeruje da pripadaju ubojici. Moskovska policija ne isključuje mogućnost da se radi o naručenom ubojstvu povezanom s poslom žrtve.