Svijet
0

U Moskvi poginula ukrajinska dramaturginja Anna Jablonskaja

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine potvrdilo je da je u terorističkom napadu na moskvskom aerodromu "Domodedovo" poginula Anna Jablonskaja (30), poznata dramaturginja iz Ukrajine.

"Njena porodica otišla je za Moskvu. Njima će biti pružena neophodna pomoć, kako u Kijevu, tako i u Moskvi", rekao je novinarima portparol Ministarstva vanjskih poslova Oleksandr Dikusarov.

Dramaturg Ana Jablonska otputovala je iz Odese letom UN 208 za Moskvu gdje trebalo da joj bude uručena nagrada časopisa "Art Cinema" za najbolji filmski scenario. 

Avion se prizemljio na aerodrom Domodedovo 20 minuta prije eksplozije. Anna je posljednji put telefonirala iz aviona i rekla da je stigla bezbjedno, a nakon toga stigla je vijest da je poginula na aerodromu. 

Annin muž saznao je za njenu smrt telefonom od službenika specijalne službe koji se javio na njen mobilni telefon. Anna Jablonskaja bila je majka maloljetnog djeteta.

Eksplozija u međunarodnom terminalu na aerodromu Domodedovo u Moskvi dogodila se juče kada je, prema preliminarnim podacima, eksplodirala naprava snage do pet kilograma TNT-a. Pretpostavlja se da je teroristički napad izvršila žena-samoubica. 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je u ovom terorističkom napadu ubijeno 35, a povrijeđeno 180 ljudi.