Svijet
22

U Meksiku uhapšen član narko kartela osumnjičen za 350 ubistava

Klix.ba
Mario Nunez
Mario Nunez
Meksička policija je uhapsila člana jednog od najzloglasnijih narko kartela u toj zemlji Marija Nuneza. Bivši policajac Nunez se sumnjiči za ubistvo više od 350 ljudi.

Nunez, također poznat i kao "M-10", je uhapšen u sjevernoj državi Chihuahua, u pograničnom gradu Ciudad Juarez, saopćio je glasnogovornik policije Eduardo Sanchez.

"Ova osoba je, vjeruje se, odgovorna za ubistvo više od 350 ljudi čija tijela su skrivena u 23 masovne grobnice", dodao je Sanchez.

Ovaj bivši policajac je prvo počeo raditi za Juarez Cartel prije nego se pridružio suparničkoj Sinaloa organizaciji, na čijem čelu je najtraženiji čovjek u Meksiku Joaquin Guzman.

Policija Nuneza sumnjiči za višestruka ubistva, otmice, općenito porast nasilja i porast prodaje droge u Ciudad Juarezu, koji graniči sa gradom El Paso u američkoj saveznoj državi Teksas.

Nuneza i Savezni sud u Teksasu tereti za šverc drogom, a meksičke vlasti su saopćile da bi se mogao suočiti sa kaznom zatvora i do 40 godina. SAD još uvijek nisu uputile zahtjev da se Nunez izruči njihovim pravosudnim organima, piše Sky News.