Svijet
0

U Ljubljani pljačka banke, do sada najveća u Sloveniji

FENA
U samom središtu Ljubljane u noći s ponedjeljka na utorak nepoznati napadači onesposobili su čuvara jedne banke, te više sati provaljivali u sefove, a neslužbeni izvori navode da je riječ možda o najvećoj pljački u Sloveniji do sada.

U SKB banci, u vlasništvu francuske tvrtke Societe Generale, nalazi se 3.200 sefova, ali nije poznato u koliko su sefova pljačkaši provalili, prenijela je Hina.

Stručnjaci procjenjuju da je riječ o možda najvećoj pljački u Sloveniji do sada jer su se u sefovima nalazili novac, vrijednosni papiri i druge dragocjenosti. Ukradeni su i podaci o platnim karticama komitenata banke, pa bi šteta mogla biti još i veća. Glasnogovornica SKB banke Jelka Novak Katona izjavila je u utorak da su sadržaji sefova bili osigurani i da će vlasnici biti obeštećeni prema ugovorima o najmu sefova.

Naoružani i maskirani napadači savladali su dva čuvara oko 11 sati navečer, a policija je o pljački obaviještena u 6 sati ujutro. Dvojica napadača, prema navodima policije koja je odmah nakon dojave pojačala kontrolu na cestama i graničnim prijelazima, govorila su "slovenski i srpskohrvatski", a riječ je o muškarcima kratke crne kose u dobi oko 30 godina.