Okupilo se 3.500 parova
0

U Južnoj Koreji održano masovno vjenčanje

Klix.ba
(Foto: AFP)
U prvoj masovnoj ceremoniji koju je organizovala južnokorejska crkva ujedinjenja nakon smrti njenog osnivača se vjenčalo nekoliko hiljada ljudi. U okrugu Gapyeongu, koji se nalazi sjeveroistočno od glavnog grada Seula, se vjenčalo 3.500 parova.

Putem video linka je tokom iste ceremonije vjenčano još 24.000 pristalica iz drugih zemalja.

Ceremoniju je vodila Hak Ja-han, udovica Sun Myung Moona, osnivača crkve ujedinjenja, koji je preminuo u septembru prošle godine, prenosi BBC.

Oko 400 sljedbenika crkve se vjenčalo sa oartnerima koje je za njih odabrala Hak Ja-han, čime je nastavljena tradicija koju je započeo njen muž.

"Bila sam jako nervozna. Međutim, kada je ona došla do mene odmah sam pristala", rekao je Jin Davidson, 21-godišnji Amerikanac koji se vjenčao na ceremoniji.

Davidson, čije je roditelje vjenčao Sun Myung Moon, je dodao da ima malih poteškoća prilikom komunikacije sa 21-godišnjom Kotonom Shimizu, djevojkom koju je za njega izabrala Hak Ja-han.

"Ja ne govorim japanski jezik, a ona govori jako malo engleskog jezika. Međutim, mi na ovo gledamo kao na uzbudljiv izazov i ispit za našu vjeru", kazao je Davidson.