Navodno satima mučen
35

U Južnoj Africi kidnapovan pilot British Airwaysa: Sve je bilo kao u filmovima

B. R.
British Airways podržao istragu kidnapovanja pilota ove aviokompanije (Foto: EPA-EFE)
British Airways podržao istragu kidnapovanja pilota ove aviokompanije (Foto: EPA-EFE)
Pilot aviokompanije British Airways je navodno mučen nakon što je kidnapovan dok je bio u kupovini tokom zaustavljanja između letova u Južnoafričkoj Republici.

Britanski list Sun je objavio da pilot pušten nakon što mu je uzet novac. Prema pisanju ovog lista, zaposlenici British Airwaysa su obaviješteni da je njihov kolega kidnapovan ispred supermarketa. Neimenovani izvor je izjavio da je zapanjujuće ono što se desilo pilotu te da je sve bilo kao u filmovima.

Pilotu je na parkingu supermarketa, u trgovačkom dijelu Johannesburga Melrose Arch, prišla žena, zamolivši ga da joj pomogne da ponese torbe. Kada su došli do njenog vozila, grupa muškaraca je ugurala pilota u vozilo i odvezen je u u drugi dio grada, gdje su mu nanijeli teške povrede. S obzirom na to da nije bio u mogućnosti da upravlja avionom, pronađen je zamjenski pilot za let do Londona.

"Nasjeo je na prevaru, pa je pristao da pomogne ženi u nevolji. Prije nego što je shvatio da je prevara, uguran je u vozilo i odvezen. Potom je satima trpio fizičko mučenje. Sve se završilo tek kada je ostao bez novca. Sretan je što je ostao živ", kazao je neimenovani izvor.

Aviokompanija je saopćila da daje podršku kolegi, kao i vlastima u istrazi ovog slučaja, ali nije saopćila više detalja, prenosi Sky News.