Traži se poveznica
34

U jednoj sedmici dva učenika izvršila samoubistvo u Parklandu na Floridi

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kako prenosi CNN, još jedan učenik srednje škole Marjory Stoneman Douglas na Floridi, u kojoj je prošle godine ubijeno 17 učenika tokom pucnjave mentalno poremećenog Nikolasa Cruza, izvršio je samoubistvo.

Naime, samoubistvo se desilo u subotu uvečer i pod istragom je, izjavio je portparol policije Coral Springsa Tyler Reik. Također, identitet učenika koji je izvršio samoubistvo još uvijek nije otkriven.

Nejasno je pod kojim je okolnostima učenik izvršio samoubistvo ili kakvu je vezu, ako uopće postoji, imao s prošlogodišnjom pucnjavom u navedenoj srednjoj školi.

Vijest o smrti učenika dolazi usred trenutka kada okrug Parkland na Floridi žali zbog smrti bivše učenice srednje škole Marjory Stoneman Douglas Sydney Aiella, koja se također ubila prošle sedmice. Također, istražni organi radi i na pronalasku eventualne poveznice ova dva samoubistva.

Aiello, koja je preživjela masakr 2018. godine u školi, oduzela je sebi život nakon što se dugo vremena nosila s posttraumatskim stresnim poremećajem, rekla je njena majka WFOR-u.

Podsjećamo da je 17 ljudi, 14 učenika i tri člana osoblja, ubijeno nakon što je naoružani napadač otvorio vatru u spomenutoj srednjoj školi 14. februara 2018. godine. Ubica Nikolas Cruz je priznao da je kriv po svih 17 tačaka optužnice za ubistvo.