Snažni napadi
67

U izraelskim zračnim napadima na Liban ubijene četiri osobe, uključujući majku sa dvoje djece

F. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Izraelska vojska pokrenula je niz zračnih napada na nekoliko regija južnog Libana, što je rezultovalo smrću četvero ljudi, uključujući majku i njeno dvoje djece.

Meta napada su bila libanska sela Souaneh, Adshit i Chehabiyeh, prenosi libanski Almaydeen.

Napadi su uslijedili su nakon što je Hezbolah izveo značajnu operaciju ranije jutros, uključujući raketni napad u blizini sjedišta izraelskog Centralnog zapovjedništva u Safedu, na sjeveru.

Izraelski mediji izvijestili su da je najmanje 10 projektila ispaljeno prema izraelskim vojnim bazama i mjestima, ubivši izraelskog vojnika i ranivši sedam drugih.

Izraelski mediji navode da je jutros prema Safedu ispaljeno osam projektila, a jedan je pogodio zgradu u gradu. Gradonačelnik Safeda je objavio da "projektili nisu pali unutar grada, već su pogodili baze oko njega".

Kao značajan razvoj događaja, izraelski mediji su rekli da su projektili koje je Pokret otpora koristio za ciljanje Safeda vjerojatno bili precizni projektili, naglašavajući da ih Iron Dome nije uspio sve presresti.

Izraelska vojska je saopćila u srijedu da su pogodili mete Hezbolaha" u Libanu, dok je načelnik štaba IDF-a upozorio na ofanzivu protiv ciljeva u Libanu koja je u toku.

"Sljedeća kampanja imat će vrlo snažnu ofanzivu, a mi ćemo upotrijebiti sve naše alate i sposobnosti", rekao je načelnik Glavnog štaba IDF-a, general pukovnik Herzi Halevi, tokom sastanka s lokalnim liderima u sjevernom Izraelu.