Svijet
0

U Hondurasu ubijena tri navijača

FENA
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
U pucnjavi u prijestolnici Hondurasa Tegucigalpi ubijene su tri osobe, a još tri su ozlijeđene kada su napadači iz automobila otvorili vatru na navijače koji su se kretali ka stadionu na prvenstvenu utakmicu.

Prema saopćenju policije, pucnjava se dogodila kada se stotinjak navijača nogometnog kluba Motagua uputilo ka nacionalnom stadionu u Tegucigalpi na prvenstveni meč protiv ekipe Real Espana, prenijela je agencija Associated Press u ponedjeljak.

Policija sumnja da iza napada stoje pripadnici bandi i pristalice nogometnog kluba Olimpia, najljućeg rivala Motague.

Slični incidenti u Hondurasu, jednoj od najnesigurnijih zemalja u Latinskoj Americi, zabilježeni su čak četiri puta u prethodne tri godine.

Ovo je već drugi incident u posljednjih nekoliko dana koji ima veze s Montaguom. U petak je golman toga kluba Donaldo Morales tri puta iz zračnog pištolja pucao u novinara Saúla Carranzu, koji je uzimao izjave, ljut zbog toga što ga je ovaj kritizirao u jednom tekstu.

Morales je potom tri puta pozivao Carranzu da mu se izvini, ali novinar to nije prihvatio.

Predsjednik Motague osudio je golmanovo ponašanje i obećao "primijeniti sve sankcije koje slučaj zahtijeva", ne preciziravši što pod tim podrazumijeva, javljaju honduraški mediji.