{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Gazi se i dalje ignoriše rezolucija UN-a

S
Sarajevo-x.com
10.1.2009. u 10:08
0
2
U Gazi se i dalje ignoriše rezolucija UN-a
0
U Gazi se i dalje ignoriše rezolucija UN-a
Foto: AP
Uprkos rezoluciji UN kojom se snage pozivaju da odmah prekinuti vatru u pojasu Gaze, izraelski vazdušni i kopneni napadi na Hamasove trupe ne jenjavaju ni u subotu ujutro, javio je reporter AP-a.
Izraleski premijer poručio je da akcija UN-a nije bila praktična, a s napadima će prestati tek kad postignu svoj cilj u poražavanju Hamasovih trupa.

Rezolucija Vijeća sigurnosti donesena u četvrtak navečer trebala je okončati najveće borbe u ovoj oblasti u više decenija, međutim ni pripadnicima Hamasa nije bilo pravo što ih se u toku diplomatskih pregovora nije konsultovalo.

Izrael je 27. decembra ispalio projektile u pojasu Gaze uzvraćajući na nerede na jugu ove zemlje. Sedmicu kasnije, kopnene trupe krenule su prema toj oblasti, a tenkovska paljba i teška artiljerija uzrokovali su brojne smrti civila na ulicama Gaza Cityja i drugih gradova. Od petka ovi napadi su se nastavili.

Sedam članova porodice Salha ubijeno je u toku noći sa petka na subotu. Pogođena je i bolnica u Beit Lahiyu na sjeveru Gaze. Jednoj djevojčici granata je otkinula lijevu ruku iz ramena. Ove scene izazvale su bijes u muslimanskim, ali i drugim zemljama svijeta gdje se svakodnevno protestvuje protiv ovog krvoprolića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: