{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Evropskoj uniji svakih 25 sekundi uradi se jedan pobačaj

F
4.4.2008. u 11:44
0
0
U Evropskoj uniji svakih 25 sekundi uradi se jedan pobačaj
0
U Evropskoj uniji svakih 25 sekundi uradi se jedan pobačaj
Agencija Fides, koja je dio Zbora za evangelizaciju naroda, objavila je dokument pod naslovom "Kriza obitelji", prema kojem se u Evropskoj uniji svakih 25 sekundi uradi jedan pobačaj.
Lagani porast stanovništva u Evropi, pad nataliteta, uništenje braka, starenje, socijalni troškovi i pobačaj, poglavlja su tog dokumenta vezanog uz izvješće Evropske mreže Instituta za politiku obitelji za razdoblje od 1980. do 2005. godine.

U Evropskoj se uniji svakih 25 sekundi učini jedan pobačaj, a dnevno se zatvore tri škole zbog nedostatka djece. Na čelu je Španjolska, a nakon nje slijede Belgija i Nizozemska. Pobačaj, koji je, kako izvješćuje agencija Fides, nezakonit u samo tri europske zemlje, prvi je uzrok smrtnosti u Evropi više od bolesti, prometnih nesreća, alkohola i droge.

Ne nedostaju ni kontradikcije, kako je kazao Carlo Casini, predsjednik Pokreta za život, te istaknuo nedosljednost Evrope koja ne dopušta novim zemljama ulazak u Uniju ako one ne poštuju takozvana ljudska prava, ali koja, naprotiv, širi pobačaj kao temeljno ljudsko pravo, te i dalje vjeruje kako je jedini način za ograničavanje toga genocida sve veće širenje kontracepcije.

Međutim, zemlje koje imaju najrašireniju kontracepciju u Zapadnoj Europi, tu mislim na Francusku i Ujedinjeno Kraljevstvo, imaju i broj pobačaja u stalnome porastu. Evropa živi praktični materijalizam, po kojemu život koji ne izlazi na izbore, život koji nije u stanju proizvoditi, ne vrijedi ništa, upozorio je Carlo Casini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: