{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Evropskoj uniji svakih 25 sekundi uradi se jedan pobačaj

F
4.4.2008. u 11:44
0
0
U Evropskoj uniji svakih 25 sekundi uradi se jedan pobačaj
0
U Evropskoj uniji svakih 25 sekundi uradi se jedan pobačaj
Agencija Fides, koja je dio Zbora za evangelizaciju naroda, objavila je dokument pod naslovom "Kriza obitelji", prema kojem se u Evropskoj uniji svakih 25 sekundi uradi jedan pobačaj.
Lagani porast stanovništva u Evropi, pad nataliteta, uništenje braka, starenje, socijalni troškovi i pobačaj, poglavlja su tog dokumenta vezanog uz izvješće Evropske mreže Instituta za politiku obitelji za razdoblje od 1980. do 2005. godine.

U Evropskoj se uniji svakih 25 sekundi učini jedan pobačaj, a dnevno se zatvore tri škole zbog nedostatka djece. Na čelu je Španjolska, a nakon nje slijede Belgija i Nizozemska. Pobačaj, koji je, kako izvješćuje agencija Fides, nezakonit u samo tri europske zemlje, prvi je uzrok smrtnosti u Evropi više od bolesti, prometnih nesreća, alkohola i droge.

Ne nedostaju ni kontradikcije, kako je kazao Carlo Casini, predsjednik Pokreta za život, te istaknuo nedosljednost Evrope koja ne dopušta novim zemljama ulazak u Uniju ako one ne poštuju takozvana ljudska prava, ali koja, naprotiv, širi pobačaj kao temeljno ljudsko pravo, te i dalje vjeruje kako je jedini način za ograničavanje toga genocida sve veće širenje kontracepcije.

Međutim, zemlje koje imaju najrašireniju kontracepciju u Zapadnoj Europi, tu mislim na Francusku i Ujedinjeno Kraljevstvo, imaju i broj pobačaja u stalnome porastu. Evropa živi praktični materijalizam, po kojemu život koji ne izlazi na izbore, život koji nije u stanju proizvoditi, ne vrijedi ništa, upozorio je Carlo Casini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: