Atina
0

U eksploziji bombe poginuo 15-godišnji dječak

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U eksploziji bombe u Atini poginuo je petnaestogodišnji dječak iz Afganistana, dok su njegova majka i desetogodišnja sestra ozlijeđene, saopćile su vlasti u ponedjeljak.

Bomba je eksplodirala u nedjelju navečer, u 22.40 sati po lokalnom vremenu, ispred sjedišta privatne neprofitne organizacije Helenska asocijacija za menadžment, ali se ne zna da li to bila ciljana meta napada, saopćila je policija.

Djevojčica je dobila manje opekline na licu i rukama i prebačena je u dječiju bolnicu, a njena majka, s lakšim povredama, prebačena je u drugu bolnicu, prenijela je agencija Associated Press.

"Još ne znamo motiv ni metu napada. Sve što mogu reći, prema onome što je majka rekla policiji, jeste da je žrtva njen 15-godišnji sin", rekao je glasnogovornik policije Athanasios Kokalakis, dodajući da je obitelj iz Afganistana.

Grupe krajnje ljevice i anarhista često izvode bombaške napade u Atini, ali su to većinom manji napadi u kojima nema ozlijeđenih.

Prošle sedmice u tri bombaška napada na urede stranke krajnje desnice, policijskog imigracijskog centra i kuću vođe pakistanske zajednice niko nije ozlijeđen, a odgovornost je preuzela skupina "Zavjera vatrenih ćelija", koja je željela skrenuti pažnju na pitanje rasizma u Grčkoj.

Ista grupa preuzela je odgovornost za eksploziju bombe ispred zgrade grčkog parlamenta 9. januara.