Svijet
0

U eksplozijama u Indiji najmanje 38 mrtvih

FENA
Najmanje 38 osoba je poginulo, a više od 70 ih je povijeđeno u dvjema eksplozijama koje su gotovo istodobno odjeknule u subotu u indijskom gradu Hyderabadu, na jugu zemlje, javio je visoki lokalni vijećnik R. V. Chandravardan, dodavši kako sumnja da je riječ o terorističkim napadima, prenijele su agencije.

Prva je eksplozija odjeknula u zabavnom parku, a druga u razmaku od desetak minuta u restoranu smještenom u drugom dijelu grada Hyderabada, javio je France presse.

Šef lokalne policije Balwinder Singh potvrdio je da su se "eksplozije dogodile gotovo simultano te da se strahuje kako će broj poginulih u konačnici biti i veći". Pozvao je rodbinu da se odazove identifikaciji tijela poginulih.

Dužnosnici smatraju da su eksplozije posljedica podmetnutih bombi te da je riječ o terorističkim napadima. Na još nekoliko mjesta u gradu, pronađene su još tri bombe, od kojih dvije u kinima, no na vrijeme su demontirane, prenosi Reuters.

Šef policije Singh kazao je kako je među poginulima najmanje dvoje vrlo male djece, a nekoliko ih je prebačeno u bolnicu u vrlo teškom stanju. Napade je oštro osudio i premijer Manmohan Singh, a indijski političari svih usmjerenja apelirali su na stanovništvo da sačuva mir.

Grad Hyderabad glavni je grad južne indijske države Andhra Pradesh. U njemu živi 6,5 milijuna stanovnika i velika muslimanska manjina. Grad je kroz povijest poznat po sukobima među hindusima i muslimanima, prenijela je Hina.