|

"U dokumentima koje ćemo objaviti spominju se NLO-i"

"U dokumentima koje ćemo objaviti spominju se NLO-i"
0
F
FENA
3.12.2010. u 18:33
27
komentara
0

dijeljenja
"U dokumentima koje ćemo objaviti spominju se NLO-i" Foto: Reuters
Osnivač WikiLeaksa Julian Assange u petak je rekao da su on i njegovi kolege svjesni prijetnji smrću koje su došle nakon što su na svojim internetskim stranicama objavili diplomatske dokumente SAD-a, javljaju agencije.
"Prijetnje našim životima javno su poznate ali, kako bilo, poduzimamo odgovarajuće mjere opreza koliko smo u stanju kad je posrijedi supersila", rekao je Assange kako je preneseno na internetskim stranicama britanskog lista The Guardian, javlja agencija Reuters.

Odgovarajući na pitanja upućena putem interneta Assange je rekao da bi svatko tko prijeti njegovu životu trebao biti optužen za poticaje na ubistvo.

Assange je ustvrdio da objava dokumenata neće nikome nauditi. Odgovarajući na pitanja čitatelja lista Assangge je rekao da ne zna "niti za jednu osobu" kojoj se do sada naudilo zbog otkrića na njegovim internetskim stranicama.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava i vlade upozorili su da bi se neki ljudi upleteni u špijunažu i druge tajne aktivnosti mogli naći u opasnosti zbog objave njihovih imena. Assange je također ustrajao u odbijanju da otkrije svoje izvore rekavši samo da oni koji su
dostavili dokumente zaslužuju pohvale, prenijela je agencija dpa.

Napomenuvši da će biti objavljeno još dokumenata Assange je naznačio što će sadržavati.

"Vrijedno je spomenuti da se u dijelovima arhive dokumenata koje još treba objaviti doista spominju NLO-i", rekao je osnivač WikiLeaksa.

Assange, koji je australski državljanin, optužio je svoju vladu rekavši da "aktivno radi kako bi pomogla vladi Sjedinjenih Država u napadima na mene i naš narod" i dodao da australski dužnosnici možda žele biti "pozvani na najbolje cocktail partyje američke ambasade".

Britanski Guardian jedna je od novina u svijetu koje su među prvima dobile pristup diplomatskim dokumentima do kojih je došao WikiLeaks. Guardian je Assangea ugostio na svom blogu u dijelu za online pitanja i odgovore.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...