{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Čileu vodi firmu za iznajmljivanje čamaca

S
8.8.2008. u 11:05
0
15
U Čileu vodi firmu za iznajmljivanje čamaca
0
U Čileu vodi firmu za iznajmljivanje čamaca
Najtraženiji haški bjegunac, general Ratko Mladić, krije se već dvije godine u Čileu u gradu Valparaiso, piše Press.
Mladić je u Južnu Ameriku otišao prije dvije godine s falsifikovanim srpskim pasošem izdanim na ime čovjeka iz Sremske Mitrovice koji više nije živ.

Ovako je glasila "pouzdana dojava" koju su istražitelji Haškog tužilaštva u saradnji sa lokalnom policijom prije oko mjesec dana provjeravali u Čileu.

U akciji potrage za Ratkom Mladićem pretražen je čitav stambeni kvart u predgrađu Valparaisa, drugog po veličini grada u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Ova akcija potrage nije dovela do Mladića i još nije potpuno odbačena mogućnost da se on zaista skriva u Čileu.

Tvrdi se da general ima potpuno nov identitet. Sumnja se da mu je lažni pasoš napravljen u Srbiji i da je glavni čovjek za prebacivanje Mladića u Južnu Ameriku bio jedan Njemac, kao i da su u ilegalnom prebacivanju učestvovala dvojica biznismena iz Republike Srpske.

Prema ovoj dojavi, Mladić u Valparaisu ima manji ribarski brod, a s jednim Čileancem vodi i firmu za iznajmljivanje čamaca i ronilačke opreme. General je smješten u jednoj kući na brdu iznad grada.

Kako piše Press zvanično, niko od nadležnih u Srbiji nije želio da komentariše ove tvrdnje. U Tužilaštvu za ratne zločine rečeno nam je da su njima “stizale slične informacije".

“Svaku dojavu, svaku informaciju detaljno provjeravamo. Istina, mnoge od njih bile su lažne, ali bilo je i onih koje su nas dovele korak bliže nekim od haških optuženika. Međutim, o konkretnom slučaju zasada ne možemo da govorimo”, kažu u Tužilaštvu.

I predstavnik Haškog tribunala u Beogradu Matijas Helman odbio je da govori.

“Neću ništa da komentarišem! Svako treba da radi svoj posao”, rekao je Helman.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: