{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Čileu vodi firmu za iznajmljivanje čamaca

S
8.8.2008. u 11:05
0
15
U Čileu vodi firmu za iznajmljivanje čamaca
0
U Čileu vodi firmu za iznajmljivanje čamaca
Najtraženiji haški bjegunac, general Ratko Mladić, krije se već dvije godine u Čileu u gradu Valparaiso, piše Press.
Mladić je u Južnu Ameriku otišao prije dvije godine s falsifikovanim srpskim pasošem izdanim na ime čovjeka iz Sremske Mitrovice koji više nije živ.

Ovako je glasila "pouzdana dojava" koju su istražitelji Haškog tužilaštva u saradnji sa lokalnom policijom prije oko mjesec dana provjeravali u Čileu.

U akciji potrage za Ratkom Mladićem pretražen je čitav stambeni kvart u predgrađu Valparaisa, drugog po veličini grada u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Ova akcija potrage nije dovela do Mladića i još nije potpuno odbačena mogućnost da se on zaista skriva u Čileu.

Tvrdi se da general ima potpuno nov identitet. Sumnja se da mu je lažni pasoš napravljen u Srbiji i da je glavni čovjek za prebacivanje Mladića u Južnu Ameriku bio jedan Njemac, kao i da su u ilegalnom prebacivanju učestvovala dvojica biznismena iz Republike Srpske.

Prema ovoj dojavi, Mladić u Valparaisu ima manji ribarski brod, a s jednim Čileancem vodi i firmu za iznajmljivanje čamaca i ronilačke opreme. General je smješten u jednoj kući na brdu iznad grada.

Kako piše Press zvanično, niko od nadležnih u Srbiji nije želio da komentariše ove tvrdnje. U Tužilaštvu za ratne zločine rečeno nam je da su njima “stizale slične informacije".

“Svaku dojavu, svaku informaciju detaljno provjeravamo. Istina, mnoge od njih bile su lažne, ali bilo je i onih koje su nas dovele korak bliže nekim od haških optuženika. Međutim, o konkretnom slučaju zasada ne možemo da govorimo”, kažu u Tužilaštvu.

I predstavnik Haškog tribunala u Beogradu Matijas Helman odbio je da govori.

“Neću ništa da komentarišem! Svako treba da radi svoj posao”, rekao je Helman.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: