Svijet
0

U avionskoj nesreći u Meksiku devetero mrtvih

FENA
Devet osoba je poginulo kada se teretni avion srušio u četvrtak na putu u državi Sinaloa, na sjeveru Meksika, objavio je glasnogovornik lokalne vlade.

"Avion nije mogao poletjeti i kako je aerodrom u urbanoj zoni srušio se na jednu aveniju", saopćio je glasnogovornik Oscar Rivera.

Četiri osobe, koje su se nalazile u automobilu a kretale su se na putu duž aerodroma, poginule su, kao i tri člana posade te dva vojnika koja su nadzirala aerodrom prije posjete meksičkog predsjednika Felipea Calderona, koji je na kraju otkazao posjetu.

Prema riječima glasnogovornika, avion, koji je pripadao jednoj firmi, nije mogao poletjeti zbog mehaničkih problema. Pilot nije imao kontrolu nad avionom i udario je o zid, o jedno vojno vozilo, zatim o vozilo koje se zapalilo i čija su četiri putnika izgorjela.

Mali avion meksičkog preduzeća JetPost je završio svoju trku u jednoj radionici nakon što je prešao cijelu aveniju koja se nalazi duž aerodroma.

Kad je avion od kontrolnog tornja dobio dozvolu za polijetanje i počeo polijetati pukla mu je guma na desnom kotaču", preciziralo je ministarstvo saobraćaja