{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Austriji se vijernici pripremaju za Papin posjet

F
12.8.2007. u 13:59
0
0
U Austriji se vijernici pripremaju za Papin posjet
0
U Austriji se vijernici pripremaju za Papin posjet
Foto: Reuters
U Austriji se vjernici pripremaju za Papin posjet na koji će Sveti Otac poći od 7. do 9. rujna, a vrhunac posjeta bit će svečana sveta misa u marijanskom svetištu Mariazell, u prigodi njegove 850. obljetnice, javlja KTA.
Na poziv austrijskih biskupa danas će započeti međunarodno hodočašće mladih u Mariazell koje će završiti na blagdan Velike Gospe. Mladi će i u Austriji, kao i na drugim Papinim apostolskim putovanjima, imati posebnu ulogu, a talijanska mladež, osim toga Benedikta XVI. očekuje u Loretu 1. i 2. rujna.

Sveti Otac se od samoga početka svoga pontifikata s mladima našao na zajedničkoj valnoj dužini. Tijekom pastoralnoga pohoda pokrajini Lombardiji, Benedikt XVI. se 21. travnja susreo s mladima na trgu ispred katedrale u Paviji.

"Večeras dolazim među vas ponoviti vam uvijek nov naviještaj, povjeriti vam poruku koja, kad ju se sluša, mijenja život, obnavlja ga i ispunja. Crkva s posebnom radošću ovu poruku naviješta u uskrsno vrijeme: Uskrsli Krist je među vama živ! I danas! Koliko je vaših vršnjaka, dragi mladi, tijekom povijesti susrelo Krista i postali Mu prijatelji; vjerno Ga slijedili i svojim životom svjedočili Njegovu ljubav! Stoga se ne bojte Kristu dati svoj život", kazao je Papa.

Na susretu s mladima u Južnoj Americi, na gradskom nogometnom igralištu, pozvao je mlade da odgovorno žive svoju mladost.

U tim godinama pripremate svoju budućnost. Budućnost veoma ovisi o tome kako živite svoju mladost, kazao je Sveti Otac te ih potaknuo da mladost ne provode uzalud, nego da s ponosom i poglavito odgovorno provedu mladenačke godine. Vi ste mladi Crkve. Stoga vas šaljem u veliku misiju evangeliziranja mladića i djevojaka koji lutaju svijetom; budite apostoli mladih, kazao im je Papa.

Benedikt XVI. se tijekom pastoralnoga pohoda Asizu ponovno susreo s mladima te ih pozvao da se po uzoru svetoga Franje susretnu s Kristom.

"Da, dragi mladi, dopustimo da nas Krist susretne. Vjerujmo mu, slušajmo njegovu riječ. U Njemu nije samo zadivljujuće ljudsko biće. Uistinu, On je posve čovjek, u svemu sličan nama osim u grijehu. Ali On je i puno više od toga: u Njemu je Bog postao čovjekom i stoga je jedini Spasitelj, kao što govori samo njegovo ime: Isus, odnosno Bog spašava. U Asiz se dolazi kako bi se od Franje naučila tajna kako upoznati i doživjeti Isusa Krista", istaknuo je Benedikt XVI.

Vrijeme je da na povijest trećega tisućljeća gledamo kao na povijest koju više nego ikad treba kvasiti Evanđelje. Ponovo usvajam poziv svoga ljubljenoga prethodnika Ivana Pavla II. koji je uvijek radosno pozivao, poglavito mlade: 'Otvorite vrata Kristu!'. Otvorite ih poput Franje, bez straha, bez zapreka, bez mjere. Dragi mladi, budite moja radost, kao što ste bili radost Ivana Pavla II, kazao je mladima Benedikt XVI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: