Svijet
10

U američkom gradu Fenton pronađene tri mrtve osobe, moguće je da su iz BiH

Klix.ba
Foto: EPA/Ilustracija
Foto: EPA/Ilustracija
Tri osobe su pronađene mrtve u porodičnoj kući u blizini američkog grada Fenton u četvrtak poslije podne, saopćila je lokalna policija. Prema nekim tvrdnjama moguće je da se radi o porodici porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Dva muškarca i jedna žena su pronađeni mrtvi unutar kuće, a policija je saopćila da postoji mogućnost da su bili mrtvi već dva dana prije pronalaska. Njih troje su se najvjerovatnije otrovali ugljenmonoksidom, jer je u kući nakon dolaska policije izmjerena njegova velika količina. Oni su pronađeni su položaju koji podsjeća na to da su umrli u snu. Odnosno dvije osobe su pronađene u ležećem položaju na madracima, a treća u sjedećem položaju u fotelji.

Dvojica muškaraca imaju 64 i 41 godinu, a žena 55. Američki mediji ne navode u kakvom su oni odnosu.

Istraga još uvijek nije završena, ali se pretpostavlja da su otrovali ugljenmonoksidom iz automobila. Naime, prema onome što je policija saopćila po svoj prilici automobil je ostao upaljen u garaži koja se nazali ispod prostorija u kojima stanuju te je ugljenmonoksid dospio u sobe.

Rođak umrlih je pronašao žrtve i o tome obavijestio policiju. Također, dan ranije je bolničar dolazio u obilazak jednog od umrlih koji je nedavno imao operaciju, ali niko nije otvarao vrata.

Novine bh. dijaspore Sabah, koje izlaze u SAD-u na engleskom jeziku, na svojoj Facebook stranici pišu da su žrtve porijeklom iz Bosne i Hercegovine.