Monstruozan čin
25

U Americi uhapšen muškarac koji je oteo trudnu ženu, pa je drogirao i zlostavljao pet godina

L. S.
Foto: Houston Police Department
Foto: Houston Police Department
Lee Carter (52) iz Houstona prije pet godina je oteo trudnu ženu i od tada je držao zaključanu u garaži, te ju je pritom seksualno zlostavljao i drogirao do iznemoglosti kako ne bi pobjegla.

Žena je prosjačila na ulici kada joj je Carter ponudio pet dolara i prijevoz do kuće, na što tada pristaje, ni ne slutivši kakav monstrouzan čin sljeduje.

Carter je optužen za tešku otmicu nakon što je u sudskim dokumentima navedeno da je držao ženu protiv njene volje u kući blizu South Uniona u ulici Perry 5251. Komandant HPD-a Michael Collins potvrdio je da je Carter sada uhapšen, prenosi Fox 26.

Žena, inače u 30-im godinama, bila je pothranjena i težila je tek nešto više od 30 kilograma. Policija nije sigurna što se dogodilo s djetetom.

Naime, prvu prijavu podnijela je u aprilu prošle godine kada je uspjela kontaktirati policiju preko Carterovog računara. Policajcima je ispričala da ju je Carter držao zatočenu, seksualno je napadao i drogirao kokainom kako ne bi mogla pobjeći.

Jednom je uspjela razbiti prozor i nakratko izaći iz pakla. Međutim, završila je u bolnici iz koje ju je Carter naknadno preuzeo. Potom je daskama ogradio prozor kako ne bi mogla ponoviti bijeg.

Iako je protiv Cartera još u aprilu izdat nalog, njegovo hapšenje je uslijedilo tek u petak ove sedmice, kada je policija izvršila provjeru u njegovoj kući nakon što je neko prijavio da je vidio uključen TV i čuo psa kako laje.

Policija je odgovorila na prijavu i uspjela je spasiti psa u garaži. Istražitelji vjeruju da je Carter držao žrtvu zatočenu, a žena nigdje nije pronađena, navodi FOX 26.