|

U Africi 12 miliona djece je siročad zbog AIDS-a

U Africi 12 miliona djece je siročad zbog AIDS-a
0
F
FENA
16.8.2006. u 12:55
0
komentara
0

dijeljenja
U Africi 12 miliona djece je siročad zbog AIDS-a
Globalna epidemija AIDS-a ogroman je broj djece u supsaharskoj Africi lišila roditelja, rečeno je u novom izvještaju UNAIDS-a, UNICEF-a i Hitnog programa protiv AIDS-a predsjednika Busha, prezentiranom na 16. međunarodnoj konferenciji o AIDS-u, u Torontu.
Od ukupno 48 miliona djece siročadi u Africi, 12 milioa je postalo siročad nakon što su im oba ili jedan od roditelja umrli od AIDS-a. Glasnogovornica UNICEF-a izjavila je Glasu Amerike da se očekuje daljnje pogoršanje tog problema, te da je subsaharska Afrika jedino područje u svijetu gdje raste broj siročadi od AIDS-a.

Bivši američki predsjednik Bill Clinton i najbogatiji čovjek u svijetu Bill Gates objavili su na 16. međunarodnoj konferenciji o AIDS-u, u Torontu, da je zaraza HIV-om odnosno bolest AIDS 'danas najvažnije pojedinačno pitanje u svijetu'.

Da bi se uspješno borilo protiv te pošasti treba ojačati zdravstvene sustave u pojedinim zemljama, spriječiti odljev mozgova iz Afrike, a uloga zajednica u toj borbi treba biti integrirana, priznata i nagrađena, izjavila su dvojica čelnika.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.