Svijet
0

TV stanica Fox News direktno emitovala samoubistvo

SRNA
Shepard Smith
Shepard Smith
Američka televizijska stanica Fox News uputila je izvinjenje nakon što je u direktnom prenosu emitovala scenu samoubistva izvršenog prilikom snimanja policijske potjere.

"Na žalost, ova greška rezultat je grube ljudske greške i izvinjavamo se za ono što su gledaoci na kraju vidjeli na ekranu“, navodi Fox News, dodajući da se "to neće više ponoviti".

Novinari televizijske stanice su iz helikoptera direktno izvještavali o potjeri policajaca za ukradenim automobilom, započetoj u Feniksu u državi Arizona.

Poslije nekoliko kilometara vožnje po pustinji, vozač ukradenog automobila je napustio vozilo, potrčao putem i dotrčavši do najbližeg žbunja izvadio pištolj, uperio ga sebi u glavu i pucao. Sve to je direktnom emitovano na telefiziji Fox News.

Muškarac je bio odjeven u crnu sportsku odeću, a prije nego što se ubio iz vozila je pucao na policijski automobil.

Komentator Fox Newsa Shepard Smith, koji je zajedno sa gledaocima pratio potjeru, odmah poslije tog čina je prekinuo prenos i prešao na reklame.

Međutim, nekoliko internet sajtova za vrlo kratko vrijeme proširili su video-snimak i na kraju ga je videlo mnogo više ljudi.

Portparol policije Tomy Thompson rekao je da je taj muškarac ukrao automobil ispred restorana, kao i da je policija pokušala da ga održe u životu, ali u tome nije uspjela. On je rekao da se još ne zna identitet te osobe.

Vezani članci