Svijet
0

Tužitelj traži pet godina zatvora za Berlusconija

FENA
Milanski tužitelj Piero De Tetris u ponedjeljak je na koncu svoga završnog izlaganja na drugostupanjskom procesu u vezi s korupcijskom aferom u slučaju SME zatražio pet godina zatvora za bivšega talijanskog premijera i sadašnjeg čelnika opozicijskog desnog centra - medijskog magnata Silvija Berlusconija.

Berlusconija tužitelj optužuje za korupciju suca u Rimu Renata Squillantea u slučaju privatizacije prehrambene tvrtke SME koju je talijanska vlada osamdesetih godina privatizirala a Berlusconi je to htio spriječiti protuponudum i traženjem sudskog poništenja privatizacije.

Riječ je o iznosu od 434 hiljada dolara koji su preko računa bivšeg ministra odbrane i Berlusconijeva prijatelja, odvjetnika Cesarea Previtija, iz Berlusconijeve tvrtke Fininvest navodno poslani tadašnjem šefu rimskih sudaca Renata Squillanteu.

"Berlusconi je bio glavni pokretač u sprečavanju da Carlo De Benedetti kupi SME", ustvrdio je u ponedjeljak tužitelj De Tetris, prenosi Hina, dodavši kako je u istrazi dokazao krivnju čelnika pokreta Naprijed Italijo i zatražio petogodišnju kaznu zatvora.