{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužioci odbili zahtjev ubice iz Aurore

29.3.2013. u 19:02
0
4
Tužioci odbili zahtjev ubice iz Aurore
0
Tužioci odbili zahtjev ubice iz Aurore
Tužioci u slučaju masakra tokom premijere posljednjeg filma o Batmanu odbili su ponudu Jamesa Holmesa da se izjasni krivim kako bi izbjegao smrtnu kaznu. Tužioci su naveli kako se ponuda nije mogla smatrati vjerodostojnom, jer je odbrana u više navrata odbila dati potrebne informacije potrebne za procjenu Holmesovog psihičkog stanja.
"Svako ko je pratio vijesti o ponudi mogao je doći do zaključka da optuženi zna da je kriv, odbrana zna da je kriv, a svi zajedno znaju da on nije kriminalno neuračunjiv“, saopćili su tužioci.

Holmes je optužen za više ubistava i pokušaja ubistva u pucnjavi u kinu u Aurori, predgrađu Denvera (SAD). Ubio je 12 ljudi, a ranio 70. Njegova odbrana ponudila je da se optuženi izjasni krivim u zamjenu za doživotnu robiju.

Tužioci su kritikovali odbranu zbog javnog objavljivanja ponude, nazvavši je privlačenjem pažnje javnosti i sudije na nešto što bi trebli biti privatni pregovori. Nisu saopćili koje im je informacije odbrana odbila dati, ali su se obje strane prepirale o dostupnosti informacija o Holmesovom mentalnom zdravlju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: