{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo traži doživotni zatvor za Milana i Sredoja Lukića

F
21.5.2009. u 10:31
0
0
Tužilaštvo traži doživotni zatvor za Milana i Sredoja Lukića
0
Tužilaštvo traži doživotni zatvor za Milana i Sredoja Lukića
Milan i Sredoje Lukić
U završnoj riječi tužitelj MeđunarodnogA kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) zatražio je u srijedu da se Milanu i Sredoju Lukiću izrekne kazna koja će osigurati da "ostatak života provedu u zatvoru" i time pošalje poruka kako nema milosti za one koji su u stanju počiniti tako teške zločine, saopćeno je iz ICTY-a.
Branitelj smatra da krivica Milana Lukića nije dokazana izvan razumne sumnje i traži oslobađajuću presudu za svog klijenta.

Tužitelj Dermot Groome je u završnoj riječi na suđenju braći Lukićima pozvao suce da optuženima izreknu kaznu koja će osigurati da "ostatak života provedu u zatvoru", jer su u junu 1992. godine "ukrali više od 3.000 godina života" višegradskim Bošnjacima.

Milan i Sredoje Lukić se terete za "dvije žive lomače u kojima je spaljeno oko 140 ljudi", kao i za ubistva i zlostavljanja višegradskih Bošnjaka u ljeto 1992. godine.

Američki branitelj Milana Lukića Jason Alarid je u svojoj završnoj riječi osporavao iskaze preživjelih žrtava i drugih svjedoka optužbe.

Alarid je kazao da tužilaštvo nije na pravi način istražilo višegradske zločine i nije izvelo dokaze koji izvan razumne sumnje terete njegovog klijenta, zbog čega bi ga, smatra branitelj Milana Lukića, trebalo osloboditi po svim tačkama optužnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: