Svijet
0

Tužilastvo Srbije zatražilo istražne radnje u okolini Raške

FENA
Beograd
Beograd
Tužilaštvo Srbije za ratne zločine zatražilo je od Okružnog suda u Beogradu da obavi istražne radnje i utvrdi da li se na lokalitetima u okolini Raške nalazi masovna grobnica, rekao je u četvrtak glasnogovornik tužilaštva Bruno Vekarić i naglasio da osim ''sumnje nema dokaza o postojanju grobnice''.

Od 5. do 7. juna trebalo bi da se uz pomoć svjedoka lociraju mjesta na kojima se navodno nalaze posmrtni ostaci, a zatim poduzmu odgovarajuće radnje, kazao je Vekarić ističući da još nema dokaza o postojanju masovne grobnice, već da je riječ o indicijama.

Prema njegovim riječima, postoji osnovana sumnja, ali nije poznato da li takva grobnica zaista postoji, ni koliki je eventualni broj i čijih žrtava zakopan u njoj.

U Okružnom sudu u Beogradu Tanjugu je rečeno kako ''postoje indicije da se na lokalitetima u okolini Raške nalazi neodređeni broj posmrtih ostataka, ali da još nema drugih dokaza''.

Radio Slobodna Evropa je javio, a prenijeli neki mediji u Srbiji da je ''u napuštenom kamenolomu u neposrednoj blizini granice s Kosovom otkrivena masovna grobnica s tijelima kosovskih Albanaca koja su tu istovarena, a zatim zatrpana zemljom tokom NATO-ovog bombardiranja''.