Sve traženija
133

Turski tvorac dronova se pohvalio: Bespilotna letjelica Bayraktar dostigla 750.000 sati letenja

V. K.
Selcuk Bayraktar, prvi čovjek kompanije Baykar, pohvalio se na društvenim mrežama velikim uspjehom koji se tiče bespilotne letjelice Bayraktar TB2 koja je već duži period prisutna u brojnim državama svijeta.

Naime, kompanija, ali i njen vlasnik, pohvalili su se činjenicom da je Bayraktar TB2 ostvario 750.000 sati letenja što je označeno kao impresivan rezultat.

"Bayraktar aktivno koristi ukrajinske vojska. U Litvaniji, Ukrajini, Poljskoj, Latviji, Norveškoj, Španiji i Kanadi organizirane su kampanjeza kupovinu Bayraktar TB2 i njihovo doniranje ukrajinskoj vojsci. Baykar nije prihvatio donacije prikupljene od kampanja organiziranih u Litvaniji, Ukrajini i Poljskoj te je donirao prikupljenu pomoć za kupovinu Bayraktar TB2 za potrebe Ukrajinaca", rekao je Bayraktar.

Također, naglašeno je kako su svi ključni dijelovi bespilotne letjelice, dizajn i softver djelo turskih radnika te su proizvedeni u državi.

Osim toga, kompanije se pohvalila i činjenicom da je ostavila brojnu konkurenciju iza sebe.

"Baykar je ostavio svoje američke, evropske i kineske konkurente iza sebe. Sa izvozom u Rumuniju, bespilotne letjelice ušle su u upotrebu u četiri zemlje članice NATO-a te dvije zemlje članice Evropske unije", rekao je prvi čovjek kompanije.