|

Turska: Beba spašena 25 sati nakon nesreće

Turska: Beba spašena 25 sati nakon nesreće
2
A
Anadolija
25.12.2012. u 16:29
0
komentara
2

dijeljenja
Turska: Beba spašena 25 sati nakon nesreće Foto: Anadolija
Jednogodišnja beba, koja je preživjela tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su joj stradali roditelji, spašena je 25 sati nakon što je automobil pronađen u provaliji dubokoj oko 100 metara u blizini grada Marmarisa, javio je reporter agencije Anadolija.
Mladi bračni par iz Turske smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći kada je njihov automobil završio na dnu više od 100 metara dubokog kanjona, a spasilačke ekipe su 25 sati nakon nesreće u autu pronašle jednogodišnju bebu i uz velike napore je izvukli iz vozila. Beba je prebačena u bolnicu u Marmarisu, iz koje je saopćeno da je zdravstveno stanje bebe Zeynep znatno poboljšano i da je van životne opasnosti.

"Djevojčica je dovežena sa veoma niskom temperaturom tijela. Nivo šećera u njenoj krvi je bio ekstremno nizak. Nakon ljekarske intervencije tijelo je brzo reagiralo i počelo da se oporavlja. Djevojčica je van životne opasnosti, a u bolnici ćemo je zadržati još nekoliko dana", rekao je glavni doktor bolnice Marmaris Tolga Cakmak za agenciju Anadolija.

Cakmak je kazao da su članovi porodice obaviješteni o situaciji i da trenutno proživljavaju teške trenutke, jer na jednoj strani organiziraju dženaze bračnom paru, dok sa druge strane brinu za zdravlje preživjele bebe.

Rodbina, prijatelji, kolege i turska javnost tuguju zbog tragične saobraćajne nesreće, a pomoć maloj Zeynep dolazi sa svih strana.

"Ovo su teški momenti za sve. Beba je nasreću sada dobro. O njoj se brinu kolege njenih preminulih roditelja. Naše osoblje također daje sve kako bi se mala Zeynep oporavila."

Ističući da će beba za nekoliko dana biti predata njenoj bližoj porodici, Cakmak je kazao da je porodica izrazila želju da novinari ne slikaju bebu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.