Incident u avionu
11

Turčin uhapšen nakon što je pokušao ući u pilotsku kabinu American Airlinesa

Klix.ba
Hapšenje Turčina u avionu (Foto: Twitter)
Hapšenje Turčina u avionu (Foto: Twitter)
U putničkom avionu American Airlinesa sinoć je došlo do incidenta u kojem je jedan državljanin Turske pokušao silom ući u pilotsku kabinu. Dva borbena aviona američke vojske dopratila su ovaj avion do aerodroma u Honoluluu gdje je Turčin uhapšen.

Kako je rekao glasnogovornik američke zračne komande Dave Benam, avioni F-22 ispratili su avion American Airlinesa do aerodroma nakon čega je lokalna policija preuzela državljanina Turske, 25-godišnjeg Anila Uskanija.

Još nije poznato kako je došlo do incidenta te zašto je Turčin pokušao ući u pilotsku kabinu. U ovom incidentu niko nije povrijeđen.

Lokalni mediji su prenijeli kako je problematičnog putnika smirio jedan policajac van dužnosti, ostali putnici i članovi posade. Njega je navodno nekoliko sati ranije policija na aerodromu u Los Angelesu privela, ispitala i pustila nakon što je pokušao izaći na vrata terminala koja vode na pistu.

"Protiv Uskanija će biti podnijeta krivična tužba zbog ometanja posade", rekao je specijalni agent FBI Paul Delacort na Press konferenciji u Honoluluu.