Mar-a-Lago
41

Trumpove pristalice protestiraju ispred njegovog imanja u koje su upali agenti FBI-a

G. M.
Trumpove pristalice daju podršku bivšem predsjedniku SAD-a (Foto: EPA-EFE)
Trumpove pristalice daju podršku bivšem predsjedniku SAD-a (Foto: EPA-EFE)
Grupa vjernih pristalica bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa okupilo se na protestima na žarkom suncu West Palm Beacha, uz državnu cestu i ispred njegovog imanja, mašući zastavama.

Iskoristili su priliku da novinarima koji su se okupili ovdje kažu da prenose "lažne vijesti", prenosi BBC. Podršku bivšem predsjedniku iskazivali su i automobili koji su trubili dok su prolazili.

Inače, mnogi republikanci podržavaju Trumpovu tvrdnju da je upad FBI-a dio strategije demokrata da ga spriječe da se ponovno kandidira 2024. Među njima je republikanski strateg Seth Weathers, koji da je upad u Trumpov dom na Floridi nazvao "nečuvenim".

Govoreći za BBC, Weathers kaže da je postavljen presedan za koji misli da će ga "biti jako teško poništiti".

Tvrdi da je pravno odobrenje naloga za pretres bilo politički motivirano i kaže da je "prekoračenje" administracije Joea Bidena doseglo nivo za koji mnogi ljudi nisu mislili da će se dogoditi.

Predsjednik Biden pokušao se distancirati od ministarstva pravosuđa, a dužnosnik Bijele kuće rekao je da on nije unaprijed dobio obavijest o pretresu od FBI-a.

Agenti FBI-ja pretresli su danas imanje Mar-a-Lago u Trumpovom vlasništvu i provalili u njegov sef u, kako se navodi, dijelu istrage predsjedničkih evidencija.

Eric Trump, sin bivšeg predsjednika, rekao je za Fox News kako se pretraga odnosi na kutije s dokumentima koje je Trump donio sa sobom iz Bijele kuće, a njegov otac već mjesecima sarađuje s Nacionalnim arhivom po tom pitanju.