Twitter izgovor
88

Trump se vadi: Nikada nisam rekao kada će se napad na Siriju desiti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump ispravio je svoju jučerašnju izjavu u kojoj je putem Twittera zaprijetio Rusiji da će SAD izvršiti napad na položaje sirijske vojske.

"Nikada nisam rekao kada će se napad na Siriju desiti. Može biti vrlo brzo, a možda i ne. U svakom slučaju, Sjedinjene Američke Države pod ovom administracijom su uradile odličan posao u vezi s uništavanjem IDIL-a. Gdje je vaša zahvala Americi?", napisao je Trump na Twitteru.

Podsjećamo, Trump je u srijedu odgovorio prijetnjama koje je poslala Moskva, poručujući da će zaustaviti bilo kakav pokušaj "agresije na Siriju".

"Rusija želi srušiti sve projektile koji zaprijete Siriji. Spremi se Rusijo, jer će oni doći, lijepi, novi i pametni. Ne biste trebali biti partneri sa životinjom koja uživa ubijajući svoje ljude nervnim gasom", napisao je američki predsjednik na svom Twitter profilu.

Podsjećamo, ruska vojska bi se mogla sukobiti s američkom u slučaju jednostrane akcije na tlu Sirije, upozorili su ruski zvaničnici.

Ruska vojska ima pravo da obori projektile i uništi lansirne rampe u slučaju da vojska Sjedinjenih Američkih Država izvrši agresiju na Siriju, rekao je ruski diplomata u Libanu Aleksandar Zasipkin.