Svijet
0

Trump razgovarao s Kissingerom, u nadjelju sastanak s republikancem Romneyom

FENA
Donald Trump (Foto: EPA)
Donald Trump (Foto: EPA)
Izabrani predsjednik Donald Trump sastao se u četvrtak u New Yorku s bivšim američkim državnim sekretarom Henryjem Kissingerom, jednim od najpoznatijih diplomata 20. stoljeća, objavio je Trumpov tim.

Razgovarali su o Kini, Rusiji, Iranu i Europskoj uniji i ključnim pitanjima u svijetu.

"Moje poštovanje za dr. Kissingera je golemo i cijenim što je pristao podijeliti svoje misli sa mnom", rekao je Trump, prenosi Hina.

Državni sekretar u administraciji bivšeg predsjednika Richarda Nixona od 1973. do 1977., danas 93-godišnji Kissinger uvažavan je stručnjak kojeg često konzultiraju u SAD-u i inozemstvu. No Kissinger je bio za pobjedu demokratkinje Hillary Clinton koja je po njegovu mišljenju pristaša "tradicionalnog modela Amerike otvorene svijetu i međunarodnim odnosima".

Trump će se u nedjelju sastati s Mittom Romneyom, republikanskim predsjedničkim kandidatom 2012., i mogli bi razgovarati o njegovu ulasku u Trumpov tim kao državni sekretar.

To bi bio izvanredan obrat jer je Romney oštro kritizirao Trumpa i pozvao republikance da glasaju za bilo koga samo ne za njega dok je stranka birala svojeg predsjedničkog kandidata. Romney je posebno napao Trumpa zbog prijedloga da se zabrani ulazak svim muslimanima u Sjedinjene Države. Mediji nagađaju i o drugim imenima, a među njima je i bivši gradonačelnik New YOrka Rudy Giuliani.