Golf klub na Floridi
22

Trump posadio drveće oko terena za golf kako bi onemogućio CNN-u da ga snima dok igra

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američki predsjednik Donald Trump igrao je 30. decembra golf, peti dan zaredom, ali je u međuvremenu onemogućeno snimanje predsjednikove igre na terenima kluba Trump International Golf Club na Floridi.

Voditeljica CNN-a Ana Cabrera saopćila je gledaocima navedenu informaciju sljedećim riječima: "Tamo gdje su jednom bile CNN-ove kamere, pojavilo se drveće!"

Nekoliko dana prije toga, tačnije 27. decembra, CNN je snimio Trumpa kako igra golf, u vrijeme nakon što je predsjednik SAD-a najavio da se vraća na posao odmah nakon Božića.

CNN je zaključio da je sadnja drveća naređena zbog njihovih kamermana, a i ranije su primijetili da je jedan bijeli kombi korišten za opstruiranje pogleda njihovim kamermanima. Vozilo se početkom prošle sedmice pomjeralo svaki put kada bi se kamerman CNN-a premještao.

Desničari su CNN-ove novinare zbog navedenog priloga s golf terena nazvali običnim paparacima, a neki od njih su na društvenim mrežama predsjednika pravdali navodeći da se na golf terenima završava mnogo poslova.