Siguran u sebe
5

Trump: Porazio bih Oprah, bilo bi to veoma zabavno

Klix.ba
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Nakon što su Amerikom počele kružiti glasine da je legendarna voditeljica Oprah Winfrey svojim snažnim govorom o pravima žena na dodjeli Zlatnog globusa ustvari najavila kandidaturu za naredne američke predsjedničke izbore, lider SAD-a Donald Trump izjavio je kako bi to bilo veoma zabavno.

"Da, porazit ću Winfrey", odgovorio je Trump novinarima tokom sastanka s američkim senatorima na kojem je glavna tema bila reforma imigracije.

Američki predsjednik je dodao kako bi bilo veoma zabavno da se 2020. godine nađe u predizbornoj kampanji zajedno s, kako je kazao, njegovom bivšom prijateljicom.

"Gostovao sam u jednoj od njenih posljednjih emisija. Imala je kao gosta Donalda Trumpa i moju porodicu", prisjetio se Trump te nastavio: "Volim Oprah, ali ne vjerujem da će se kandidirati. Poznajem je vrlo dobro."

Prije skoro dvadeset godina Trump je za CNN izjavio kako bi volio da, ukoliko se ikad kandidira za predsjednika Amerike, njegova potpredsjednica bude upravo voditeljica Winfrey.

"Oprah, obožavam Oprah. Ona bi uvijek bila moj prvi izbor. Ukoliko to uradi, bila bi fantastična. Popularna je, izvanredna i predivna žena", rekao je Trump u razgovoru s voditeljem Larryjem Kingom 1990. godine.

Samo sedam dana prije nego je objavio njegovu kandidaturu 2015. godine, Trump je ponovio kako bi volio da Winfrey bude njegova potpredsjednica.

"Pobijedili bismo lako. Volio bih imati Oprah", govorio je Trump prije tri godine.

Winfrey je, s druge strane, u Trumpovoj utrci s Hillary Clinton jasno bila na strani demokratkinje. Kako je kazala, uvijek je mislila da nema dovoljno iskustva za vođenje države, ali je Trump utjecao na nju i učinio da ona "malo bolje razmisli o svom skepticizmu". Prema njenom mišljenju, Trumpova pobjeda je primjer kako linija između slave i politike sve više blijedi u Americi.