Potvrdio na Twitteru
16

Trump pomilovao Michaela Flynna koji je davao lažne izjave o umiješanosti Rusije u izbore

A. Z.
Michael Flynn (Foto: EPA-EFE)
Michael Flynn (Foto: EPA-EFE)
Američki predsjednik Donal Trump objavio je na Twitteru da je pomilovao bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna.
"Velika mi je čast objaviti da generalu Michaelu T. Flynnu odobreno poptuno pomilovanje. Čestitam njemu i njegvoj porodici, znam da ćete sada imati zaista fantastičan Dan zahvalnosti", objavio je Trump.
Flynn je bio optužen zbog lažnih izjava FBI-ju o umiješanosti Rusije u američke izbore na kojima je Donald Trump izabran za predsjendika.

On je 13. januara 2017. godine podnio ostavku na poziciji savjetnika za sigurnost u Bijeloj kući. Priznao je kako je američkom potpredsjedniku Mikeu Penceu namjerno davao netačne informacije o razgovorima s ruskim ambasadorom u Washingtonu Sergeyem Kislyakom, no kasnije je angažovao kontroverznu advokaticu Sidney Powell koja je zauzela arogantni stav i pozvala sud da odbije slučaj koji se vodi protiv Flynna.

Ministarstvo pravosuđa ove godine je odustalo od predmeta protiv Flynna, rekavši da navodne laži FBI-ju nisu bile značajne.