Svijet
15

Trump optužio FBI da zajedno s medijima radi na podrivanju SAD-a

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Američki predsjednik Donald Trump obrušio se danas na Federalni biro za istrage (FBI) u svom posljednjem u nizu napada na državne institucije SAD-a.

Naime, Trump je putem društve mreže Twitter objavio stav u kojem FBI smatra odgovornim za curenje informacija o trenutnoj administraciji.

Predsjednik koji je na vlasti nešto više od mjesec dana, a koji se našao u sukobu s nekoliko nivoa i grana vlasti SAD-a, ovoga je puta optužio jedan od najviših saveznih istražnih organa da u saradnji s medijima podriva državu.

"FBI je nesposoban zaustaviti odgovorne osobe koje objavljuju informacije koje dugo podrivaju aktuelnu vlast", napisao je Trump u svom tvitu nakon kojeg je dodao kako ima informacije da su zapravo službenici FBI-a krivi za "curenje".

"Našli smo odgovorne u samom FBI-u. Klasificirani podaci se prosljeđuju medijima i to može biti pogubno za SAD", napisao je Trump.

Trumpova reakcija bez presedana dolazi nakon odbijanja FBI-a da udovolji zahtjevu Bijele kuće u kojem se traži demantovanje medijskih navoda o komunikaciji pomoćnika Donalda Trumpa i ruskih službenika tokom predsjedničke kampanje.