|

Trump optužio Demokratsku partiju za smrt dvoje djece na meksičkoj granici

Trump optužio Demokratsku partiju za smrt dvoje djece na meksičkoj granici
9
F
FENA
30.12.2018. u 10:48
41
komentara
9

dijeljenja
Trump optužio Demokratsku partiju za smrt dvoje djece na meksičkoj granici Foto: EPA-EFE
Američki predsjednik Donald Trump optužio je demokrate da su odgovorne za smrt dvoje djece imigranata na granici.
"Smrt djece ili drugih na granici striktno je krivica demokrata i njihove patetične imigracione politike, koja omogućava ljudima da krenu na dug put misleći da mogu da uđu u našu zemlju ilegalno. Ne mogu. Da imamo zid ne bi ni pokušali", napisao je Trump na Twitteru.

On je dodao da je dvoje djece, koja su preminula na granici, bila bolesna prije nego što su predata graničnoj patroli i da je otac djevojčice rekao da dijete nije pilo vodu danima.

"Graničnoj policiji treba zid i on će sve okončati. Oni rade tako naporno, a dobijaju tako malo pohvala", naveo je on.

Osmogodišnji dječak iz Gvatemale umro je u pritvornom centru i to je drugi put ovog mjeseca da je umrlo dijete pritvorenih imigranata, poslije nedavne smrti devojčice iz iste zemlje.

Trump je u petak zaprijetio da će zatvoriti granicu s Meksikom ukoliko se demokrate u Kongresu ne slože da finansiraju izgradnju graničnog zida.

Trumpov zahtjev za novcem za izgradnju zida i odbijanje demokrata u Kongresu da mu odobre sredstva izazvali su djelimičnu blokadu rada vlade koja traje gotovo sedmicu dana, jer nije usvojen budžet za njeno finansiranje, prenosi Al Jazeera.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...