|

Trump: Obama me prisluškivao, on je loš tip ili bolesnik

Trump: Obama me prisluškivao, on je loš tip ili bolesnik
13
Klix.ba
4.3.2017. u 15:02
50
komentara
13

dijeljenja
Trump: Obama me prisluškivao, on je loš tip ili bolesnik Foto: EPA
Američki predsjednik Donald Trump optužio je svog prethodnika za prisluškivanje. Kao po običaju, tvrdnja je prezentovana bez dokaza i objavljena putem društvene mreže Twitter.
"Strašno! Upravo sam saznao da je Obama prisluškivao 'Trump Tower' u vremenu prije moje pobjede. Ništa nije našao. Ovo je McCarthyjanizam (praksa optužbe za izdaju bez pridočavanja dokaza, op.a.)", napisao je aktuečlni američki predsjednik Donald Trump na svom Twitter računu.

U pravom malo rafalu tvitova, Trump se pitao da li je legalno da predsjednik prisluškuje kandidate prije početka izbora.

"Siguran sam da bi dobar advokat izgradio odličan sudski slučaj na osnovu činejnice da je Obama prisluškivao moje telefone u oktobru", napisao je Trump na Twitteru nakon čega je bivšeg predsjednika države nazvao boelsnikom.


"Kako je nisko Obama morao pasti da prisluškuje moje telefone tokom svetog procesa izbora predsjednika. Ovo je kao Watergate. On je loš ili bolestan tip", zaključio je Trump.

Aktuelni predsjednik SAD-a poznat je po napadima na Baracka Obame još u vrijeme kada nije bilo ni riječi o njegovom potencijalnom kandidiranju. Trump je jednom prilikom izazvao Obamu da predoči svoj rodni list jer je "negdje čuo" kako je predsjednik SAD-a rođen u Keniji.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...