Lažne informacije
0

Trump novinare koji su izvijestili da je imao srčani udar nazvao bolesnima

Dž. L.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump govorio je na današnjoj konferenciji za medije o nedavnoj posjeti medicinskom centru Walter Red te optužio medije koji su izvještavali da je imao srčani udar.

Američki lider istakao je da novinske organizacije šire dezinformacije o njegovom zdravlju. Mediji su pisali da Trumpova posjeta nije pratila uobičajenu proceduru za predsjednički ljekarski pregled te kako se vjeruje da je on imao srčani udar.

Prethodne dvije Trumpove posjete ljekaru najavljene su prije vremena te zavedene u njegovom javnom dnevniku. Otkako je preuzeo funkciju on je do sada devet puta posjetio medicinski centar Walter Reed.

"Išao sam na ljekarski pregled u subotu i supruga mi je rekla kako je to divno. Imao sam dodatnog slobodnog vremena jer čini se kako bi januar mogao biti mjesec pun obaveza. Kada sam se vratio, supruga me upitala da li sam dobro. Nije mi bilo jasno o čemu je riječ, pa mi je pojasnila kako izvještavaju da bi mogao imati srčani udar", ispričao je Trump.

Kako je dalje kazao, u bolnici se zadržao veoma kratko na pregledu te je vrijeme iskoristio i za jednu posjetu.

"Za to vrijeme svi su pisali da sam imao srčani udar, zašto, zato što sam posjetio bolnicu. CNN kaže da sam imao jake bolove u grudima i posjetio bolnicu. Ovi ljudi su stvarno bolesni, oni su bolesni. Novinari u ovoj zemlji su zaista opasni", istakao je Trump.