{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trump namjerava otpustiti saradnicu porijeklom iz BiH, razlog je svađa s Melanijom

14.11.2018. u 08:22
299
214
Trump namjerava otpustiti saradnicu porijeklom iz BiH, razlog je svađa s Melanijom
299
Trump namjerava otpustiti saradnicu porijeklom iz BiH, razlog je svađa s Melanijom
Mira Ricardel (u sredini) / Foto: EricTerman - medium.com
Američki predsjednik Donald Trump namjerava otpustiti zamjenicu savjetnika za nacionalnu sigurnost Miru Ricardel, a izvori iz Bijele kuće navode da je razlog svađa ove visoke zvaničnice s prvom damom Melanijom Trump.
Riječ je o Miri Radielović Ricardel, Hrvatici porijeklom iz Breze u Bosni i Hercegovini.

Prema pisanju CNN-a, spor je nastao u utorak kada je iz ureda Melanije Trump objavljena izjava da će se zbog određenih izjava tražiti smjena Ricardel.

Prva dama požalila se predsjedniku kako nije zadovoljna kako se prema njoj odnosi Mira Ricardel. Jedan od Reutersovih izvora je rekao kako se spor između prve dame i zamjenice savjetnika za nacionalnu sigurnost pojačao zbog posjeta Melanije Trump Africi u oktobru. Melania je osjećala da joj Ricardel nastoji pružiti manje vladinih resursa u podršci njenoj posjeti Africi.

Ricardel je bila pomoćnica ministra odbrane Donalda Rumsfelda i potpredsjednica ogranka kompanije Boeing koja proizvodi vojne avione i naoružanje.

Prema ranijem pisanju njen otac Petar je nakon Bleiburga emigrirao iz bivše Jugoslavije u Njemačku 1954. godine. Dvije godine živio je u Heidelbergu gdje je upoznao svoju buduću suprugu Brigittu. Oboje su otišli u Sjedinjene Američke Države 1956. godine. Tamo su se vjenčali i nastanili u Pasadeni, u Californiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: