Velika predstava
59

Trump nakratko izašao iz bolnice, u automobilu se provozao pored okupljenih pristaša

R. D.
Američki predsjednik Donald Trump nakratko je izašao iz bolnice Walter Reed u kojoj je hospizaliziran zbog Covida te se u koloni vozila provozao pored pristaša koji su se okupili.

Trump je mahao okupljenima iz vozila, a na licu je imao masku.

Američki predsjednik ovo "iznenađenje" najavio je u videu na svom Twitter nalogu petnaestak minuta prije izlaska. U njemu se zahvalio ljekarima koji brinu o njegovom zdravlju te kazao kako se osjeća dobro.

Ova vožnja sigurno je urađena s ciljem opovrgavanja različitih kontroverznih informacija u zdravstvenom stanju prvog čovjeka SAD-a koje zadnjih dana dolaze od ljekara, njegovog kabineta, kao i neimenovanih izvora koji pune američke medije.

Ranije danas ljekarski tim vojne bolnice Walter Reed u kojoj je smješten američki predsjednik saopćio je da "mu ide bolje", ali su priznali da mu je dosad dva puta pao nivo kisika u krvi, u petak na 94 posto i jučer na 93 posto. Zanimljivo je da ljekari nisu znali reći je li jučer primio kisik.

Kazali su da je Trump jučer dobio prvu dozu deksametazona, da je danas dobio dozu Remdesivira te da nema nuspojava s bubrezima.

"Trumpovo stanje se popravlja, ne žali se na respiratorne probleme", rekao je član medicinskog tima.

Trump je od petka hospitaliziran u čuvenoj vojnoj bolnici, a dan ranije mu je potvrđena zaraza koronavirusom.