|

Trump najavio nove sigurnosne mjere koje počinju sljedeće sedmice

Trump najavio nove sigurnosne mjere koje počinju sljedeće sedmice
6
Klix.ba
10.2.2017. u 20:37
71
komentara
6

dijeljenja
Trump najavio nove sigurnosne mjere koje počinju sljedeće sedmice Foto: EPA
Predsjednik SAD-a Donald Trump kazao je kako će Bijela kuća sljedeće sedmice otkriti nove sigurnosne mjere će doprinijeti sigurnosti Amerike.
Poručio je kako će njegova administracija nastaviti raditi na tome da se aktivira plan prema kojem se zabranjuje ulazak državljanima sedam zemalja s većinski muslimanskim stanovništvom.

"Radit ćemo ubrzano na dodatnim mjerama za našu zemlju, a sve će vam biti predstavljeno sljedeće sedmice. Nećemo dozvoliti ulazak u zemlju onima koji žele povrijediti naše ljude", rekao je Trump na konferenciji za novinare koju je održao nakon sastanka s japanskim premijerom Shinzoom Abeom.

Trump je započeo konferenciju govoreći o obnavljanju sigurnosnih garancija SAD-a Japanu u vezi sa otocima u Istočnom kineskom moru oko kojih se spore s Pekingom.

"Posvećeni smo sigurnosti Japana i svih područja koji su pod njegovom administrativnom kontrolom", rekao je Trump.

Amerika priznaje upravljanje Japana ovim otocima i kaže kako se Član 5 Američko-Japanskog ugovora o sigurnosti odnosi na to. Ipak, mnogi su sumnjali da će Trump imati drugačiji pogled na ovaj problem dok sekretar odbrane SAD-a James Mattis nije obnovio ovaj ugovor prošle sedmice.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...