Izvori ne postoje
3

Trump: Mediji izmišljaju vijesti koje navodno dolaze iz Bijele kuće

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Po povratku iz devetodnevne posjete Bliskom istoku i Evropi američki predsjednik Donald Trump izjavio je da su mnoge informacije koje se u medijima objavljuju, uz navode da dolaze iz Bijele kuće, lažne.

Trump je komentar objavio nakon što su se u medijima pojavili izvještaji da je njegov zet Jared Kushner pokušao da uspostavi tajni kanal za komunikacije sa Moskvom i prije njegovog ulaska u Bijelu kuću.

Kushner je, navodno, u decembru pokušao uspostaviti tajni kanal s Kremljom kako bi izbjegao uobičajenu komunikaciju između dvije zemlje.

"Prema mom mišljenju brojne vijesti koje navodno dolaze iz Bijele kuće izmislili su lažni mediji", naveo je Trump u poruci na društvenoj mreži Twitter.

Prema njegovim riječima, kada god se u medijima objavi da su nešto izjavili izvori, a ne pominju se imena, onda je moguće da ti izvori ni ne postoje već ih izmišljaju tvorci lažnih vijesti.

Medijiski navodi o Trumpovom zetu su posljednje u nizu informacije o kontaktima Trumpovih saradnika s Rusijom tokom izborne kampanje u SAD-u i poklapaju se s informacijama američke obavještajne službe da je Kremlj lažnim vijestima i propagandom pokušao utjecati na rezultate izbora, odnosno Trumpovu pobjedu.