Proći će bez prijave
0

Trojica školaraca od 10-godišnjaka iznudili 17.000 eura

Sarajevo-x.com
Aalen
Aalen
Trojica dječaka iz njemačkog grada Aalena iznudili su od desetogodišnjeg školarca čak 17.000 eura. Međutim, oni se neće suočiti sa optužbama za ucjenu, jer se radi o maloljetnicima.

Muke dječaka počele su martu ove godine kada mu je 12-godišnjak počeo prijetiti kako će ga njegov stariji brat pretući ukoliko mu ne bude redovno donosio određenu količinu novca.

"Dječak je bio uplašen i uvijek je donosio novac, jer se bojao njegovog starijeg brata", rekao je glasnogovornik tamošnje policije.

Dječaka su, koji je krijući od roditelja uzimao novac, ucjenjivala trojica školaraca. Jedan je prijetio da će ga njegov stariji brat pretući ukoliko ne bude donosio novac, drugi je tražio novac da zaštiti uplašenog dječaka, dok je treći zahtijevao određenu količinu novca da šuti o svemu.

Ucijenjeni dječak je policiji rekao da oni nisu djelovali kao grupa, već da se radilo o pojedinačnim slučajevima iznude.

Iz policije kažu da dječaci neće moći biti optuženi za iznudu, jer su maloljetni. Policija je uspjela pronaći samo dio novca, dok su ucjenjivači ostatak novca potrošili na igrice, odjeću i obuću, prenosi Telegraph..