Svijet
3

Troje djece ostavljeno na željezničkoj stanicu u New Delhiju

Klix.ba
Napuštena djeca koja su fotografisana na željezničkoj stanici u New Delhiju kako spavaju zagrljena vraćena su svojoj majci nakon što je fotografija objavljena na Twitteru obišla svijet. Troje djece ostavio je njihov otac.

Kineski korisnik Twittera objavio je fotografiju s molbom da se pomogne djeci.

"Može li neko molim vas pomoći ovoj bespomoćnoj djeci koja se nalaze na željezničkoj stanici u New Delhiju u blizini ulaza na platformu 16", tvitao je.

Obaviještena je i policija i pokrenuta je potraga koja je traja 30 minuta. Djeca su identifikovana kao sedmogodišnja Rumana, petogodišnji Raja i četverogodišnja Sanya. Bili su preplašeni i nisu znali reći policajcima kako su došli na stanicu. Nakon što su im dali da jedu, djeca su kazala da ih je otac ostavio tu u utorak navečer.

Opisali su gdje žive u Nabi Karimu i tako je pronađena njihova majka.

"Djeca su rekla gdje se otprilike nalazi kuća. Policajci su ih poveli sa sobom i obišli to područje, a djeca su prepoznala kuću. Tada su spojeni s majkom", rekao je policijski službenik Sanjay Bhatia.

Njihova majka je spavala kada su djeca došla s policijom. Tvrdi kako su djeca bila u regularnoj posjeti ocu, jer su njih dvoje razvedeni, i nije uopće znala da ih je ostavio.

U Indiji je prema podacima "World's Childrena" više od 11 miliona napuštene djece od kojih su 90 posto djevojčice.