Velika Britanija
0

Tri sestre zbog straha od raka dozvolile da im se odstrane dojke

Sarajevo-x.com
Nakon što su posmatrale kako rak dojke ubija njihovu majku i sestru, Mandi McSwiggan, Christine Creasey i Susan Chappin, tri sestre iz Velike Britanije odlučile su se na očajnički potez. Naime, mlade žene su se podvrgle operaciji odstranjivanja dojki.

Danas, Mandi, Christine i Susan kažu da je operacija bila cijena koju su morale platiti da bi imale dug i zdrav život sa svojim porodicama, izvještava Daily Mail.

Prvo iskustvo sa rakom dojke za ove tri sestre desilo se 1980. godine kada su tokom četiri godine morale gledati kako rak dojke lagano ubija njihovu majku. "Mama je išla na terapije i uzimala je sve potrebne lijekove, ali rak se proširio i na druge dijelove tijela tako da je naposljetku i preminula“, priča Susan.

Njihovoj sestri Angeli rak dojke dijagnosticiran je kada je imala samo 32 godine. Nakon što je Angela dvije godine poslije umrla, tri sestre su se odlučile na operaciju.

Godine 2003. Christine je na svojoj dojci ustanovila kvržicu. "Nismo mogle vjerovati da je život tako okrutan“, objašnjava Mandi.

Tada je 47-godišnja Christine odlučila da joj se odstrani kako oboljela tako i zdrava dojka. Nakon te operacije, Susan i Mandi su odlučile učiniti isto i podvrgnuti se operaciji odstranjivanja dojki.

"Jednostavno nismo željele mirno sjediti i čekati da nas uhvati rak. Morale smo učiniti nešto. Već smo izgubile majku i sestru i zaista nismo htjele još jedanput prolaziti kroz sav taj bol“, kazala je Susan.